Koşu Bandı Zayıflatır mı? Kondisyon Bisikleti Zayıflatır mı?

Kardiyo ürünleri satın almadan önce herkesin aklındaki ortak soru genellikle bu olmuştur. Zayıflamak istiyorsunuz ve kafanız gayet karışık. Hangi ürünü tercih edeceğinizi bilmiyorsunuz ve bir çok kişi gibi sizde Koşu bandı ve Kondisyon Bisikleti arasında kaldınız. Forum sitelerini, blogları, alışveriş sitelerini araştırdınız. Fiyat kıyaslaması yaptınız ve çevrenizde bilir kişilere sordunuz ama hala net bir karara yönelemediniz. Size yardımcı olmak için koşu bandı ve kondisyon bisikletinin zayıflamaya etkilerini anlatan kısa bir metin hazırladık. Umarız size yardımcı olabiliriz.

Zayıflama yöntemleri arasında yürüyüş ve koşunun yeri ayrıdır. Biliyoruz ki vücudumuzun en yoğun kas grubuna sahip olan ve vücudumuzun ağırlığını taşıyan bacak bölgemizin üzerine çalışmalar yaparsak daha hızlı şekilde kilo kaybederiz. İşte tam bu noktada devreye şu soru giriyor;

Peki niye koşu bandı almalıyız? Dışarı çıkıp yürüsek daha iyi değil mi? Bununla ilgili hazırladığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Buradaki konumuza dönersek; dışarıdayken bile yürümekten kaçınıyoruz. Hele ki arabamız varsa direkt olarak kolayına kaçıyoruz. Eğer çalışıyorsanız kendinize lütfen şunu sorun: İşten eve dönerken kaç kere toplu taşımadan erken inip 5 dakika fazla yürüdünüz? Veya park yeri bulamadığınız bir ortamda arabanızı bir sokak geriye park etmek zorunda kaldığınız zaman kaç defa “şimdi bu yolu nasıl yürüyeceğim” diye serzenişte bulundunuz? Çalışmayanlar için de geçerli olabilecek sorulardır bunlar. Bizler bu noktada sağlığımızı düşünmüyor, o anki rahatlığımızı bir adım öne çıkartıyoruz. Unutmayalım ki yürüyüş yapmak hem kalbimizi korur hem de yok olmasını istediğimiz fazla kilolarımız için bize yardımcı olur. Bu tür üşengeçliklere kapılmamızı ve hareketsiz kalıp hantallaşmamızı engellemek için ise koşu bandı almak müthiş bir çözüm olacaktır. Zira bir önceki yazımız olan koşu bandında koşmak mı yoksa evde koşmak mı da, bahsettiğimiz üzere, evde koşu bandına çıkmak sizin daha az üşenerek yapacağınız bir eylem olacaktır. Çünkü evinizin rahat ortamında bu spor eyleminden üşenmeniz için hiçbir neden yoktur.

Bir diğer ortak sorunumuz ve yürüyüş yapmayanların ortak bahanesi olup bizim de itiraz edemediğimiz durum ise, maalesef yaşadığımız şehirlerde düzgün yürüyüş parkurlarının olmamasıdır. Çok az semtimizde böyle bir imkan bulunmakta ve dolayısıyla böyle bir yürüyüş kültürü edinmekten ciddi anlamda çok fazla geride kalmak durumundayız.

Bahaneleri bir kenara bırakıp iki farklı kardiyo egzersizi olan koşu bandında koşmak ve kondisyon bisikleti ile çalışma hakkında kıyas yaparsak, Koşu bandında çalışırken vücudumuzdaki bütün kaslar bu çalışmanın bir parçası haline gelir. Bir çok kasımız koşu bandında yaptığımız koşu esnasında çalışır. Bu şekilde sadece bacak ve baldır bölgesi değil, aynı zamanda kol, göğüs ve kalça bölgeleri de forma girecektir. Ayrıca koşu bandında sarfettiğimiz efor esnasında terleme nedeniyle vücuttaki toksinlerden de kurtularak vücudumuzu yeniliyor ve daha sağlıklı bir hale getiriyoruz.

Kondisyon bisikleti ile çalışma yapmak ise sadece bacak bölgesini çalıştırdığı için zayıflama amaçlı değil de zayıflamaya destekleyici olarak düşünülebilir. Kondisyon bisikletleri ile çalışma programı genellikle koşu bandı ile yapılan çalışma programının yanına ek olarak verilmektedir. Bu doğrultuda Koşu bandını kullanmadan önce 15 dakika kondisyon bisikleti kullanarak vücudunuzu ısıtabilirsiniz. Bizim size önerimiz eğer imkanınız var ise hem koşu bandı hem de kondisyon bisikleti edinmelisiniz. Koşu bandınızın yanına bir tane de kondisyon bisikleti alarak evinizi küçük bir spor salonuna dönüştürebilirsiniz. Şunu unutmamalıyız ki, vücudumuzdaki istenmeyen yağları yakmak ve forma girmek için kardiyo yapmak işimizi kolaylaştıracaktır. Bu yağlar kardiyo egzersizleriyle gidecektir. Örnek olarak mekik çekmek sadece o bölgeyi sıkılaştıracaktır.

Sonuç olarak Sporvebiz ekibi olarak sizlere önerilerimiz şu şekilde olacaktır; Eğer kilolu biriyseniz ve önceliğiniz yağ yakmak ise, 5 dakikalık esneme hareketlerinden sonra ortalama 60 dk. kardiyo egzersizi yapmalısınız. Bu süreci şu şekilde doldurabilirsiniz. Örnek olarak, 3 dk. normal tempoda yürüyüş sonrası 2 dk. hızlı yürüyüş, 5 dk. koşu, ve sonra 2 dk. hızlı yürüyüş ya da bisikletinizde hızlı, yavaş, çok hızlı ve normal tempoda çalışabilirsiniz. Koşu Bandı ile Kondisyon Bisikleti kullanım zamanını ise 60dk bir süre için 40 dk. koşu bandı, 20 dk. kondisyon bisikleti olarak ayırabilirsiniz.

İyi sporlar dileriz